Test_admitere_zbor 2013.doc

March 22, 2018 | Author: Andrei Radu | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

teste zbor...

Description

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 Materia- CUNOASTEREA AERONAVEI

8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Greutatea planorului IS 28 B2 fara incarcatura (gol) este: a. 520 Kgf; b. 375 Kgf; c. 590 Kgf. 2. Viteza maxim admisa in remorcaj de automosor pentru planorul IS 28B2 este de: a. 120 km/h; b. 125 km/h; c. 115 km/h. 3. Cum se numeste partea fixa a ampenajului vertical? a. deriva; b. directia; c. profundorul. 4. Viteza maxim admisa pentru planorul IS 28B2 este de: a. 230 km/h; b. 165 km/h; c. 225 km/h. 5. Linia radiala rosie de pe cadranul vitezometrului indica: a. viteza minima de zbor; b. viteza maxim admisa de zbor;

c. viteza de manevra.

6. Carcasa altimetrului este prevazuta cu un orificiu pentru cuplarea la priza de presiune: a. totala b. dinamica; c. statica. 7. Viteza optima (pentru obtinerea finetei maxime) pentru planorul IS 28B2 este de:

a. 120 km/h;

b. 100 km/h;

c. 115 km/h.

8. Ce suprafata de comanda se bracheza pentru a obtine inclinarea laterala (dreapta/stanga) a aeronavei a. eleronul; b. directia; c. profundorul. 9. Atunci cand se actioneaza manasa in profunzime (inainte si inapoi): a. se produce bracarea derivei b. se produce bracarea directiei c. Se produce bracarea profundorului. 10. Anvergura planorului IS 28B2 este de: a. 15 m; b. 17 m; c. 20 m. 11. Factorii de sarcina admisi pentru planorul IS 28B2 la greutatea de 590 kgf (varianta utilitar) sunt de: a. +6,5 si -4; b. +5,3 si -2,65; c. +5,3 si -4. 12. Viteza maxima cu flapsul pe pozitia +3 este: a. 130 km/h; b. 165 km/h;

c. 180 km/h.

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 Materia- PERFORMANTE UMANE 10 puncte pentru fiecare intrebare 1. Care este cauza aparitiei hipoxiei (boala de inaltime)? a. cresterea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera; b. scaderea cantitatii de oxigen pe metru cub de aer; c. cresterea continutului de azot in aer la inaltimi mari. 2. Ce functie a organismului sufera cel mai mult din cauza scaderii presiunii atmosferice? a. functia digestiva b. functia respiratorie c. functia locomotorie 3. Ce masuri se iau pentru a preveni aparitia barotraumei? a. alimentatia corespunzatoare; b. deglutitii repetate, masticare si cascat; c. nu se consuma alcool inainte de zbor. 4. Cum variaza cantitatea radiatiei solare cu inaltimea? a. scade; b. creste; c. ramane constanta. 5. Ce organ indeplineste functia de mentinere a echilibrului corpului?

a. aparatul vestibular; b. ochiul; c. muschii. 6. Care sunt cele doua simturi ai caror receptori se afla in ureche? a. simtul auzului si simtul tactil b. simtul tactil si simtul olfactiv c. simtul auzului si simtul echilibrului si pozitiei spatiale 7. Cum se manifesta iluzia optica data de dezechilibru? a. obiectele aflate in miscare apar ca fiind fixe b. obiectele care in realitate sunt fixe au o miscare aparenta iluzorie c. obiectele apar de dimensiuni diferite de cele reale 8. Ce măsuri de prim ajutor se iau în caz de hemoragie ? a. se va acoperi rana cu material sterilizat şi se vor compresa vasele sanguine ce alimentează zona rănită; b. se va ridica în sus extremitatea rănită; c. se va înfăşura imediat rana strâns cu un material elastic; d. victima va fi aşezată în poziţie orizontală şi i se vor aplica pe rană comprese cu apă rece. 9. Cum se manifesta acceleratia maxima pozitiva? a. prin acumularea sagelui in partea superioara a corpului, ducand la aparitia “valului rosu” b. prin aparitia “raului de miscare” c. prin deplasarea sangelui spre partea inferioara a corpului, ducand la tulburari vizale diverse, mai ales impaienjenirea vederii sub forma de “val cenusiu” 10. Cum se numesc vasele care transporta sangele de la celule catre inima? a. capilare; b. vene; c. aorta; d. artere.

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 Materia- METEOROLOGIE 8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Zonele atmosferei cea mai apropiata de la suprafata pamantului este: a. stratosfera; b. troposfera; c. mezosfera. 2. Care este temperatura standard in aviatie? a. 15˚C; b. 0˚C; c. 0,65˚C. 3. Ce reprezinta temperatura punctului de roua? a. temperatura la care aerul devine saturat; b. temperatura la care se depune roua; c. temperatura de la suprafata solului, dimineata pe timpul verii.

4. Care dintre urmatoarele afirmatii este ? a. presiunea atmosferica scade intotdeauna cu cresterea altitudinii; b. presiunea atmosferica scade in general cu cresterea altitudinii dar pot exista si exceptii; c. presiunea atmosferica ramane constanta odata cu cresterea altitudinii; . 5. Ce se intelege in meteorologie prin “directia vantului”? a. directia de unde sufla vantul; b. directia spre care sufla vantul; c. nu exista o regula, poate fi directia de unde sufla vantul sau directia spre care sufla vantul; 6. Ciclonul este: a. centru de minima presiune si este o forma barica caracterizata prin cresterea presiunii catre centrul sistemului; b. centru de minima presiune si este o forma barica caracterizata prin descresterea presiunii catre centrul sistemului; c. centru de maxima presiune si este o forma barica caracterizata prin descresterea presiunii catre centrul sistemului; 7. Norii din etajul superior (cu baza intre 5-13 km) sunt: a. Ac, As, Ns; b. St, Sc, Cb; c. Ci, Cs, Cc. 8. Atmosfera este instabila atunci cand: a. miscarile verticale produse la un moment dat nu pot sa se dezvolte si deci inceteaza; b. miscarile verticale produse la un moment dat se propaga de la un nivel la altul; c. miscarile verticale nu se pot produce. 9. Cum se reprezinta pe harta sinoptica frontul oclus? a. colorat in violet sau prin linii negre cu semicercuri si triunghiuri spre partea in care se deplaseaza; b. cu culoare albastra sau prin linii negre avand triunghiuri spre partea in care se deplaseaza; c. cu culoare rosie sau prin linii negre cu semicercuri spre partea in care se deplaseaza. 10. Tropopauza este a. un strat de izotermie; b. zona atmosferei aflata in imediata apropiere a solului; c. zona atmosferei in care se gaseste stratul de ozon. 11. Care este valoarea gradientului standard in aviatie? a. 1˚C/100 m; b. 0,5˚C/100 m; c. 0,65˚C/100 m. 12. Fenomenele meteo periculoase zborului sunt: 1.......................................................... 2.......................................................... 3........................................................... 4...........................................................

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- NAVIGATIE AERIANA 8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Pe o harta aeronautica cu scara de 1 : 500.000, o distanta de 100 mm reprezinta pe teren: a. 5 km; b. 50 km; c. 500 km; 2. Directia vantului se da fata de: a. nordul geografic; b. nordul magnetic; c. nordul compas. 3. Valorile maxime ale longitudinii pot varia intre: a. 0 ± 90o;

b. 0 ± 180oi ; c. 0 - 360o. 4. Diferenta de timp intre doua fuse orare consecutive este de: a. 24 min.; b. 60 min.; c. 90 grade 5. Ce intindere are un fus orar in grade de longitudine? a. 7º30’ grade longitudine b. 30º grade longitudine c. 15º grade longitudine 6. Linia care uneste toate punctele de pe glob cu declinatie magnetica egala se numeste: a. izoclina; b. agona; c. izogona. 7. Unghiul format intre LDO si LDR (linia drumului real) este: a. DA obligat; b. ALL; c. ALU. 8.

Se numeste "cap": a. unghiul format intre directia de referinta (NA, NM, NC) si traiectul real urmat; b. unghiul format intre directia de referinta (NA, NM, NC) si axa longitudinala a aeronavei (partea din fata); c. unghiul format intre meridianul locului si LDR.

9.

Drumul aeronavei: a. se masoara in sens orar; b. se masoara in sens antiorar; c. se masoara de la meridianul geografic la cel magnetic.

10.

Viteza la sol este: a. viteza de deplasare fata de masa de aer de deasupra solului; b. viteza de deplasare fata de reperele de pe sol; c. viteza indicata la vitezometru.

11. Linia de schimbare a datei este a. meridianul 0 º; b. meridianul 180 º (antemeridianul); c. meridianul Greenwich. 12 Semnul derivei este pozitiv cand: a. vantul sufla din stanga; b. vantul sufla din dreapta; c. se masoara de la ALA la LDR.

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- COMUNICATII RADIO 10 puncte pentru fiecare intrebare 1. Pentru utilizarea unei statii radio sunt necesare:

a. certificatul de radiotelefonist, aflat in termen de valabilitate; b. licenta de pilot aflata in termen de valabilitate; c. nu este necesar un document; d. carnetul de zbor. 2. Ce semnifica termenul UTC? a. timp universal clasic; b. timp universal standard; c. timp universal coordonat; d. timp unic coordonat. 3. Cum se pronunta in alfabetul fonetic urmatorul indicativ: YR - EWD a. Yankee-Romeo – Echo-Whiskey-Delta; b. Yankee-Romeo – Echo-Whiskey-Dumitru; c. Yankee-Roma – Elena-Walter-Delta; d. Yankee-Romeo – Elena-Walter-Delta; 4. Mesajul PAN PAN sau PAN PAN MEDICAL se foloseste in cazul: a. mesajelor meteorologice; b. mesajelor legate de siguranta zborului; c. mesajelor de pericol; d. mesajelor de urgenta, inclusiv a celor de urgenta medicala; 5. Care este conţinutul unui raport de poziţie ? a. Un raport de poziţie transmis de aeronava va trebui să conţină următoarele elemente: identitatea aeronavei, poziţia (locul), ora survolării punctului, nivelul (altitudinea) de zbor, poziţia viitoare şi ora de survol a viitorului punct obligat de raport; b. Un raport de poziţie transmis de aeronava va trebui să conţină următoarele elemente: identitatea aeronavei, poziţia (locul); c. Un raport de poziţie transmis de aeronava va trebui să conţină următoarele elemente: identitatea aeronavei, poziţia (locul), poziţia viitoare şi ora de survol a viitorului punct obligat de raport; d. Un raport de poziţie transmis de aeronava va trebui să conţină următoarele elemente: identitatea aeronavei, poziţia (locul) si directia de zbor. 6. Definiţi termenul “QFE” a. Presiunea atmosferică la nivelul marii; b. Setarea scarii barometrice a altimetrului pentru a obtine altitudinea; c. Directia magnetica in directia stabilimentului; d. Presiunea atmosferică la suprafata de referinta a aerodromului. 7. Precizaţi termenul de “Comunicaţii aer-sol / Air-ground communication” a. Comunicaţii bilaterale între aeronavă şi staţii sau amplasamente la sol; b. Comunicaţii bilaterale între staţii amplasate pe sol; c. Comunicaţii bilaterale între staţii amplasate pe avioane care se află în zbor; d. Comunicaţii unilaterale între aeronavă şi staţii sau amplasamente la sol. 8. Când iniţiaţi, ca pilot al unei aeronave, comunicaţia cu organul de trafic aerian, veţi utiliza, în ordine: a. numele locaţiei şi al tipului de organ de trafic chemat, indicativul radiotelefonic complet al aeronavei pe care o pilotaţi; b. indicativul radiotelefonic complet al staţiei căreia vă adresaţi urmat de indicativul radiotelefonic complet sau prescurtat al aeronavei pe care o pilotaţi; c. indicativul radiotelefonic complet al aeronavei pe care o pilotaţi urmat de indicativul radiotelefonic complet al staţiei căreia vă adresaţi; 9. Răspunsul pe care îl primiţi după efectuarea unui control radio indică o audibilitate 1, ceea ce înseamnă că transmisia dumneavoastră este: a. perfect audibilă; b. audibilă cu întreruperi; c. inaudibilă; d. audibilă dar cu dificultate. 10. Frecvenţa aeronautică de urgenţă este:

a) b) c) d)

111,1 MHz; 122,5 MHz; 150,2 MHz; 121,5 MHz.

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- PRINCIPIILE ZBORULUI

8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Linia mediana a profilului este: a. linia care uneste bordul de atac cu cel de fuga si are proprietatea ca orice punct al ei este egal departat de intrados si de extrados; b. inaltimea maxima a profilului, care se masoara perpendicular pe coarda; c. raportul dintre grosimea maxima a profilului si coarda profilului. 2. Ce reprezinta CMA (coarda medie aerodinamica)? a. este linia care uneste bordul de atac cu cel de fuga si are proprietatea ca orice punct al ei este egal departat de intrados si de extrados; b. reprezinta coarda unei aripi dreptunghiulare echivalente, care are aceeasi suprafata si anvergura cu aripa considerata; c. raportul dintre anvergura aripii si coarda medie pentru aripile trapezoidale si dreptunghiulare. 3. Datorita rezistentei induse, particulele de aer, in curgerea lor nu mai sunt paralele cu coarda profilului, ele fiind deviate: a. pe extrados spre exterior si pe intrados spre interior; b. pe extrados spre interior si pe intrados spre exterior; c. pe extrados spre interior si pe intrados tot spre interior . 4. Franele aerodinamice au rolul de a inrautati calitatile aerodinamice ale planorului in urmatoarele situatii: a. pentru ca planorul sa nu depaseasca viteza maxima in picaj; sa poata fi scurtata si corectata priza de aterizare; b. pentru ca pilotul sa poata ateriza intr-un timp scurt daca are o urgenta; c. pentru a putea zbura cu finetea dorita la un moment dat 5. In jurul carei axe se realizeaza stabilitatea longitudinala? a. in jurul axei de ruliu; b. in jurul axei de tangaj; c. in jurul axei de giratie. 6. Rezistenta indusa apare datorita: a. desprinderii fileurilor de aer de pe extradosul aripii la unghi critic mare; b. grosimii profilului aerodinamic ; c. tendintei de egalizare a presiunilor intre extradosul si intradosul aripii de lungime finita, pe la capetele acesteia; d. incastrarii intre aripa si fuselaj. 7. Centrajul este: a. pozitia centrului de greutate al planorului si se indica in procente din coarda medie aerodinamica fata de bordul de fuga al acesteia; b. pozitia centrului de greutate al planorului si se indica in procente din coarda medie aerodinamica fata de bordul de atac al acesteia; c. pozitia centrului de presiune al planorului si se indica in procente din coarda medie aerodinamica fata de bordul de atac al acesteia. 8. Ce este momentul negativ? a. tendinta de rotire in sens invers comenzii date cu mansa lateral; b. la actionarea mansei lateral exista o intarziere foarte mare a planorului inainte de a se inclina in partea comenzii; c. la actionarea mansei lateral, planorul se roteste si apoi se inclina in partea comenzii. 9. Simptomele caracteristice la atingerea unghiului critic de incidenta sunt : a. marirea efortului pe comenzi; b. tendinta de deviere laterala a botului;

c. trepidatii caracteristice. 10. Daca finetea planorului este mai mare, planorul va zbura cu un unghi de panta: a. mai mare; b. mai mic; c. nu exista o corelatie. 11. Unghiul format între coarda profilului la incastrare şi axa longitudinala a fuselajului poartă denumirea de: a) unghi de calaj; b) unghi diedru; c) unghi de incidenţă; d) unghi de săgeată. 12. Intervalul de viteze corespunzător utilizării voletului bracat pe poziţia maximă este marcat pe vitezometru cu culoare: a) albă; b) galbenă; c) roşie; d) verde.

EXAMINATOR TEORETIC NUME NOTARE TEST SEMATURA

EXAMINAT

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- PROCEDURI OPERATIONALE 8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Ce semnificatie are termenul “Operator aerian”? a. membru de echipaj titular al unei licente, insarcinat sa exercite functii esentiale in conducerea unei aeronave pe timpul zborului; b. persoana desemntata pe baza calificarilor sale de catre organizatie cu responsabilitatea organizarii, conducerii si controlului unei anchete; c. persoana fizica sau juridica autorizata si/sau licentiata, angajata in operarea aeronavelor; d. orice persoana care desfasoara activitati aeronautice. 2. Respectarea masei si centrajului aeronavelor intra in responsabilitarea: a. elevului pilot in cazul zborurilor de scoala; b. pilotului comandant de aeronava; c. serviciului tehnic; d. serviciului de trafic aerian. 3. Care sunt procedurile de zbor de instruire utilizate în cadrul Aeroclubului României ? a. procedurile de zbor utilizate în cadrul Aeroclubului României se efectuează conform regulilor de zbor la vedere. b. procedurile de zbor utilizate în cadrul Aeroclubului României se efectuează conform regulilor de zbor instrumental. c. procedurile de zbor utilizate în cadrul Aeroclubului României se efectuează conform regulilor de zbor la vedere sau instrumental funcţie de calificările pilotului. d. procedurile de zbor utilizate în cadrul Aeroclubului României se efectuează conform regulilor de zbor la vedere sau instrumental funcţie de conditiile de zbor. 4. În ce constă pregătirea zborului ? a. Pregătirea zborului constă în activitatea efectuată de personal în vederea pregătirii şi echipării aeronavei în vederea efectuării unui zbor de lungă durată; b. Zborurile se pregătesc înaintea efectuării acestora şi constau în pregătirea aeronavei pentru misiune şi efectuarea unei pregătiri teoretice privind navigaţia, legislaţia referitoare a zborului respectiv, mijloacele tehnice utilizate pe parcursul zborului, precum şi acţiunea echipajului în situaţii speciale; c. Pregătirea zborului constă în pregătirea echipamentului propriu al pilotilor pentru efectuarea in bune conditii a zborului; d. Pregătirea zborului constă în pregătirea teoretică (briefingul) ce se efectuează de către instructor pentru piloţii sportivi. 5. Cum se procedeaza in cazul incetarii tractiunii in remorcaj de automosor la o inaltime de aproximativ 50 m. ? a. Se efectueaza un viraj de 180 de grade si se procedeaza la efectuarea aterizarii invers fata de directia de decolare. b. Se declanseaza si se executa un tUr de pista normal; c. Se declanseaza, se pune pe panta si se procedeaza la efectuarea aterizarii in linie dreapta; d. Se pune pe panta normala de zbor printr-o manevra hotarita de mansa spre inainte, se declanseaza si se procedeaza la efectuarea unei aterizari inainte sau cu deviere pe partea degajata a aerodromului.

6. Cum se procedeaza in cazul incetarii tractiunii in rulaj la automosor ? a. Se declanseaza se scoate frina aerodinamica si se ruleaza in linie dreapta fara devieri de pe directie; b. In rulaj, cablul fiind intins, nu se poate declansa; c. Se ruleaza in linie dreapta si se actioneaza frina pe roata; d. Se declanseaza si se ruleaza in continuare cu mici devieri pentru a evita cablul. 7. Cum se procedeaza in situatia incetarii tractiunii in remorcajul de automosor la inaltimi mai mari de 150 m. a. Se efectueaza un tur de pista. b. Se declanseaza, se pune pe panta de aterizare si se efectueaza un tur de pista. c. Se pune pe panta normala de zbor printr-o manevra hotarita de mansa spre inaine, se declanseaza si se procedeaza la efectuarea unui tur de pista; d. Se declanseaza si se efectueaza un viraj de 180˚, si se aterizeaza cu vant de coada. 8. Cum se executa parasirea planorului IS28-B2 in situatii critice ? a. Se imping simultan spre inainte manetele de deschidere si de largare a cabinei, se impinge capota in sus pentru a fi luata de curent. Pilotul isi desface centurile si paraseste cabina functie de evolutia planorului; b. Se desfac centurile, largheaza cabina, isi stringe picioarele la genunchi si paraseste planorul; c. Pilotul aduce planorul in zbor pe spate, largheaza cabina, desface centurile si paraseste planorul in cadere libera datorita greutatii corpului dupa care va trage de comanda de deschidere a parasutei; d. Se deschide cabina si se paraseste planorul pe partea stanga. 9. AIP România are textul redactat în limba: a. română; b. română şi engleză; c. engleză. 10. Când un planor şi un avion se află concomitent în faza de apropiere (pe pantă) pentru aterizare la un aerodrom iar planorul se află la un nivel superior celui al avionului, a. avionul trebuie să grăbească aterizarea şi să raporteze planorului eliberarea pistei; b. avionul trebuie să cedeze aterizarea planorului; c. planorul trebuie să dea prioritate avionului la aterizare; d. nu se pune problema unei reguli în privinţa priorităţii la aterizare, ambele aeronave având dreptul la prioritate şi se va ateriza în funcţie de deciziile piloţilor. 11. Pentru ca, în timpul unui zbor, altimetrul să indice înălţimea deasupra aerodromului de plecare, acesta trebuie setat înaintea decolării pe următorul tip de presiune: a. QFE; b. presiunea standard de 1013,25 mb; c. QNH; d. QFF. 12. Abrevierea utilizată pentru indicarea condiţiilor meteorologice de zbor la vedere este: a. VFR; b. IMC; c. VMC; d. CMZ.

EXAMINATOR TEORETIC NUME NOTARE TEST

EXAMINAT

SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- PERFORMANTE SI PLANIFICAREA ZBORULUI 10 puncte pentru fiecare intrebare 1. Cum se masoara centrajul? a. cm din CMA (coarda medie aerodinamica) fata de bordul de atac; b. procente din CMA(coarda medie aerodinamica) fata de bordul de fuga; c. cm din CMA (coarda medie aerodinamica) fata de bordul de fuga; d. procente din CMA(coarda medie aerodinamica) fata de bordul de atac; 2. Care este greutatea maxima a planorului IS 28 B2? a. 375 kg.; b. 244 kg; c. 520 kg; d. 590 kg. 3. Cum este influentat centrul de greutate al planorului in functie de greutatea pilotului? a. daca se afla in zbor un pilot mai usor, centrul de greutate se muta in spate fata de bordul de atac al CMA; b. daca se afla in zbor un pilot mai usor, centrul de greutate se muta in fata fata de bordul de atac al CMA; c. daca se afla in zbor un pilot mai greu, centrul de greutate se muta in spate fata de bordul de atac al CMA; d. pozitia centrului de greutate nu este influentata de greutatea pilotului. 4. In cazul decolarii cu vant de fata distanta de rulare pe sol: a. va fi aceeasi ca si in cazul decolarii cu vant de spate; b. va fi mult mai mare decat in cazul decolarii cu vant de spate; c. va fi mult mai mica decat in cazul decolarii cu vant de spate; d. in general nu se decoleaza cu vant de fata. 5. În timpul unui viraj, performanţele unui planor, astfel cum sunt precizate în manualul de exploatare pentru zborul in linie dreapta: a. Se măresc; b. Nu se modifică; c. Se micşorează; d. In prima fata se maresc, apoi se micsoreaza. 6. O consecinta practica a depasirii centrajului minim fata la o aeronava este: a. chiar daca s-a atins viteza de desprindere de sol, aeronava are tendinta de a nu se desprinde (de a nu parasi solul); b. aeronava se desprinde inainte de a atinge viteza de desprindere de sol; c. aeronava nu poate ridica coada de la sol, chiar cu mansa impinsa complet in fata;

7 Precizaţi care este influenţa vântului asupra pantei de aterizare şi a distanţei de planare? a. vântul nu are importanţă asupra pantei de aterizare şi a distanţei de planare; b. vântul de faţă micşorează panta θf şi măreşte distanţa de planare, iar vântul de spate măreşte panta θf şi reduce distanţa de planare ; c. vântul de faţă măreşte panta θ f şi reduce distanţa de planare, iar vântul de spate reduce panta θf şi măreşte distanţa de planare; d. vântul de faţă măreşte panta θf şi reduce distanţa de planare, iar vântul de spate are acelasi efect; 8. Cum se poate micsora distanta de rulare a planorului dupa aterizare? a. prin lasarea unei aripi sa “cada” pe sol; b. prin folosirea franei pe roata; c. prin inchiderea franei aerodinamice; d. prin inchiderea voletului. 9. Inainte de zbor pe o ruta planificata este necesar sa cunoastem conditiile meteo pe trseu? a. da; b. nu; c. doar daca se prevede inrautatirea vremii d. este la alegerea pilotului. 10. Pregătirea preliminară (long briefing) se execută: a) imediat dupa încheierea activităţii zilnice de zbor; b) cel puţin o dată la un interval de 15 zile; c) înainte de începerea activităţii zilnice de zbor; d) cel puţin o dată la un interval de 30 de zile.

EXAMINATOR TEORETIC

EXAMINAT

NUME NOTARE TEST SEMATURA

NUME DATA EXAMINARII A/T SEMNATURA

TEST INTERMEDIAR FINALIZARE MODUL TEORETIC PLANOR 2013 MATERIA- LEGISLATIE SI REGLEMENTARI AERONAUTICE 8.33 puncte pentru fiecare intrebare 1. Prevederile codului aerian se aplică: a. activităţilor aeronautice ce se desfăşoară pe aerodromurile omologate indiferent dacă sunt precizate sau nu în AIP. b. numai aeronavelor de transport aerian civil şi militar călători şi marfă. c. Activităţilor aeronautice civile şi persoanelor fizice sau juridice care desfăşoară aceste activităţi în spaţiul aerian naţional şi pe teritoriul României, precum şi celor care, prin activităţile desfăşurate, pot pune în pericol siguranţa zborurilor şi securitatea aeronautică. d. persoanelor fizice care desfasoara activitati aeronautice. 2. Zborurile scoala fac parte din: a. operatiunile de lucru aerian; b. operatiunile de aviatie generala; c. zborurile particulare; d. transporturile aeriene in interes propriu. 3. Care este semnificatia termenului “Zbor VFR”? a. zbor executat ziua; b. zbor executat in concordanta cu regulile de zbor instrumental; c. zbor executat in concordanta cu regulile de zbor la vedere; d. zbor executat noaptea. 4. Prioritate absoluta fata de celelalte aeronave la decolare o au: a. aeronavele care decoleaza in misiuni urgente pentru salvarea de vieti omenesti sau pentru preintampinarea urmarilor unor calamitati; b. aeronavele care executa zboruri cu caracter special; c. aeronavele care executa zboruri dupa un orar prestabilit; d. aeronavele care fac zboruri in afara unui orar. 5. Aptitudinea medicala rezultata din licenta medicala Clasa I sau a II-a in termen de valabilitate este obligatorie pentru: a. instructorii de zbor;

b. elevii piloti doar la inceperea pregatirii in zbor; c. intreg personalul navigant, indiferent de calificare sau grad de antrenament; d. nu este obligatorie. 6. Analiza unei zile de zbor trebuie facuta: a. obligatoriu in aceeasi zi, dupa terminarea activitatii de zbor; b. numai a doua zi, inainte de inceperea activitatii de zbor; c. fie in aceeasi zi, dupa terminarea activitatii de zbor, fie cel tarziu inceperea activitatii de zbor; d. doar la pregatirea preliminara.

a doua zi, inainte de

7. Conform RACR-RA „Regulile Aerului”, cand doua aeronave se apropie din fata sau aproximativ din fata si exista pericol de coliziune, se procedeaza astfel: a. una dintre aeronave trebuie sa-si modifice capul de zbor spre dreapta, iar cealalta spre stanga; b. una dintre aeronave trebuie sa coboare, iar cealalta sa urce; c. ambele aeronave trebuie sa-si modifice capul de zbor spre stanga; d. ambele aeronave trebuie sa-si modifice capul de zbor spre dreapta. 8. Prioritatea aeronavelor la aterizare este: a. avion, planor, parasuta; b. avion, parasuta, planor; c.parasuta, planor, avion; d. parasuta, avion, planor. 9. Ce se intelege prin trafic de aerodrom? a. circulatia persoanelor pe suprafata aerodromului; b. circulatia aeronavelor pe suprafata de manevra, precum si zborurile din vecinatatea aerodromului; c. intrarea si iesirea persoanelor din incinta aerodromului; d. aeronavele care decoleaza de pe un aerodrom cu destinatia alt aerodrom. 10. Conform RACR-RA, directiile de decolare sau aterizare sunt marcate la sol prin: a. o figura alba de forma unei haltere dispusa in zona de semnalizare; b. un panou patrat de culoare rosie cu diagonale galbene asezat orizontal in zona de semnalizare c.litera “T” alb sau portocaliu dispus orizontal in zona de semnalizare, axa “T”-ului fiind paralela cu aceasta directie, iar bratele “T”-ului fiind catre fata; d. o cruce dubla, alba sau de culoare contrastanta fata de culoarea de fond, dispusa orizontal in zona de semnalizare. 11. Raspunzator de securitatea aeronavei, la sol si in aer, este: a. comandantul de aeroclub; b. comandantul de aeronava; c. conducatorul de zbor; d. seful serviciului tehnic. 12. Documentele care reglementează în prezent în ţara noastră licenţierea piloţilor de planoare sunt: a. JAR-FCL 1 şi ANEXA 1 OACI; b. Codul Aerian şi Instrucţiunile de Zbor ale Aviaţiei Sportive; c. RACR-LPAN 2 şi PIAC-LPAN 2; d. RACR-LPAN P şi PIAC-LPAN P.

Test pentru admiterea la zbor 2013 Cunoastere 1b 2b 3a 4a 5b 6c 7b 8a 9c 10b 11b 12a Performante Umane 1 2b 3b 4b 5a 6c 7b 8a 9c 10b Meteo 1b 2a 3a 4a 5a 6b 7c 8b 9a 10a 11c 12givrajul, ceata, orajele, turbulenta Navigatie 1b 2a 3b 4b 5c 6c 7c 8b 9a 10b 11b 12a Comunicatii 1a 2c 3a 4d 5a 6d 7a 8a

Test pentru admiterea la zbor 2013 9c 10d Principiile zborului 1a 2b 3b 4a 5b 6c 7b 8a 9c 10b 11a 12a Proceduri operationale 1c 2b 3a 4b 5d 6d 7c 8a 9b 10b 11a 12c Performante si planificare zbor 1d 2d 3a 4c 5c 6a 7c B8 9a 10d Legislatie si reglementari aeronautice 1c 2b 3c 4a 5c 6c 7d 8c 9b 10c 11b 12c

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF